Blog

Hogy kerüld el a zöldrefestőket?

Az ökoturizmus és az ökoszállás kifejezések az elmúlt évek során meglehetősen elcsépeltté váltak (különösen külföldön) annak köszönhetően, hogy sokan csak egy hatékony marketingeszközt láttak bennük és olyan szolgáltatók (szállások, utazásszervezők stb.) is elkezdték használni, amelyek valójában a legkevésbé sem törődtek a környezettel és az úti cél területén élőkkel.

Utasként azonban meglehetősen nehéz eldönteni, hogy egy adott szolgáltató valóban tudatosan, felelősségteljesen bánik-e a környezettel és az ottélőkkel vagy csak marketing céljából használja az erre utaló kifejezéseket.

Tovább »

A legkevesebbet ártani - 2017 a felelősségteljes turizmus éve

"A 2017-es évet a fenntartható/felelősségteljes turizmusnak szenteli az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). Az utazási iparág egyik legdinamikusabban fejlődő szegmense nálunk még csupán egy szűk piaci rés."

Ezzel a bevezetővel kezdődik a Turizmus és Vendég (korábban: Turizmus Trend) 2017. évi 1-2. számának címlapsztorijaként (nyomtatásban) megjelent cikk.

Tovább »

2017-et az ENSZ a fenntartható turizmus évévé nyilvánította

Az ENSZ közgyűlése 2015. december 4-i döntésével a 2017-es évet a “Fenntartható turizmus a fejlődésért nemzetközi éve” néven a fenntartható turizmus tematikus évévé nyilvánította.

A döntés elismeri, hogy a nemzetközi turizmus fontos szerepet játszik abban, hogy az emberek, bárhol is élnek, jobban megértsék egymást; emellett segít felhívni a figyelmet a különböző kultúrák gazdag örökségére és elősegíti a kulturális különbségek elfogadását, ezáltal hozzájárul a béke megerősödéséhez világszerte.

Tovább »
1

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (4)

Nászutas (1)

1-2 hét (3)

15-30 nap (1)

Tengerpart (1)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (3)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (1)

Ázsia (2)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)