Marokkó királyi városok

Ár:

760 eurótól

Indulási időpontok:
Igény szerint -

 • Általános információk
 • Rövid program

  Fedezzük fel Marokkó leghíresebb és titkos történelmi és kulturális helyeit.
  Utazásunk Casablancában, a felejthetetlen II. Hassan mecset, a világ harmadik legnagyobb mecsetének városában kezdődik.
  Az elkövetkező néhány napot a királyi városok megismerésével és az észak-marokkói látnivalók egy részének felfedezésével töltjük: ellátogatunk Rabat, Volubilis, Fez és Meknes városába. Mindegyik önmagában is elbűvölő, ráadásul betekintést nyújtanak az ország történelmi múltjába és vallási hátterébe is, különös tekintettel a római kori és iszlám gyökerekre.
  Ezt követően – ahogy Marrakech felé autózunk – megismerkedünk a Középső-Atlasz csodálatos tájaival. Útközben egy éjszakát a Bin el-Ouidane víztározó közelében töltünk, majd egy berber családnál reggelizünk.
  Mielőtt a túra utolsó állomására érnénk, ellátogatunk az Ouzoud-vízeséshez, amely a maga 110 méterével Marokkó legmagasabb vízesése.
  Túránk Marrakechben, a híres Djemaa el-Fna tér városában ér véget, ahol természetesen lehetőségünk lesz ellátogatni a vibráló hangulatú és változatos szabadtéri látványosságoktól nyüzsgő térre is.

  Útvonal:

  1. Érkezés Casablancába
  2. Casablanca – Rabat – Meknes
  3. Meknes – Volubilis – Fez
  4. Fez felfedezése
  5. Fez – Bin el-Ouidane
  6. Bin el-Ouidane – Marrakech
  7. Marrakech felfedezése
  8. Búcsú Marrakechtől

   

  A szolgáltatóról

  Ezt az utazást egy Marokkóban bejegyzett, marokkói-magyar vállalkozás szervezi.

  Helyi gyökereink és világjáró utazásaink során szerzett tapasztalataink biztosítják, hogy útjaink során Marokkó valódi arcát felejthetetlen módon mutassuk meg. Utasaink megismerhetik Marokkó csodálatos szépségét és változatosságát, miközben életük egyik legemlékezetesebb nyaralásában lehet részük

  Túráink során olyan helyi segítőkkel dolgozunk együtt – túra- és idegenvezetőként, öszvér- és tevehajcsárként, szakácsként –, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a marokkói túrák és nyaralások lebonyolításában, és mindannyian azért dolgoznak, hogy élvezetessé és emlékezetessé tegyék nyaralásodat.

  Hiszünk abban, hogy helyi gyökereink és az általunk követett utazási mód a legjobb választás mindazok számára, akik Marokkó autentikus oldalát biztonságos módon, profi segítséggel szeretnék felfedezni. Bízunk abban, hogy aki egyszer velünk utazott, máskor is visszatér majd.

 • Részletes program
 • 1. nap / Érkezés Casablancába
  Érkezés Casablancába – Marokkó gazdasági központjába – egyénileg. Találkozó a túravezetővel a szállodában.
  Szállás: szálloda
  Ellátás: -

  2. nap / Casablanca – Rabat – Meknes
  Mielőtt Rabatba indulnánk, megnézzük Casablanca jellegzetességét, a világ harmadik legnagyobb mecsetét, a II. Hassan mecsetet.
  Ezután rövid (kb. másfél órás) utazást követően megérkezünk Rabatba, Marokkó kormányzati központjába, ahol megtekintjük a Királyi palotát (Mechouar), az V. Mohammed Mauzóleumot, a Hassan-tornyot és az Oudaya-erődöt. Később – ebéd után – Meknes felé vesszük az irányt, ahol az éjszakát töltjük.
  Szállás: szálloda
  Ellátás: reggeli

  3. nap / Meknes – Volubilis – Fez
  Reggel rövid, az eligazodást segítő buszos körtúrát teszünk, hogy megismerjük a város fő nevezetességeit. Ezután szabad program keretében vehetjük szemügyre a város legfőbb látványosságait, mint például az ún. magtárat, a Moulay Ismail Mauzóleumot vagy a Mansour-kaput.
  Ebéd után Fez felé vesszük az irányt, útközben azonban rövid látogatást teszünk Volubilisben, ahol megtekintjük az ókori római város maradványait.
  Szállás: hotel vagy riad
  Ellátás: reggeli

  4. nap / Fez felfedezése
  Ma helyi idegenvezető segítségével ismerkedünk, Marokkó kulturális fővárosának, Feznek a nevezetességeivel. Reggel sétát teszünk a világ legrégebbi, élő óvárosában: megnézzük a piacokat, a Királyi palota kapuját, a IX. századi Karaouiyine mecsetet és az egyetemet. Ellátogatunk a városalapító II. Moulay Idriss síremlékéhez, majd egy hagyományos óvárosi étteremben megebédelünk.
  Ebéd után folytatjuk a városnézést a város híres bőrcserző műhelyei egyikének felkeresésével, az el-Nejjarine szökőkút és a mozaikkészítő iskola meglátogatásával.
  A nap végén, a szállodába visszavezető úton a közeli hegyről megcsodáljuk a város panorámáját.
  Szállás: hotel vagy riad (ugyanaz, mint az előző éjszaka)
  Ellátás: reggeli

  5. nap / Fez – Bin el-Ouidane
  Reggeli után hosszú (kb. 500 km-es) útra indulunk a Középső-Atlaszon át. Festői tájakon haladunk keresztül, és néha megállunk, hogy megcsodáljuk a kilátást a Középső-Atlasz vonulataira. Az éjszakát egy turistaszállón töltjük a Bin el-Ouidane víztározó közelében.
  Szállás: turistaszálló (gîte)
  Ellátás: reggeli, vacsora

  6. nap / Bin el-Ouidane – Marrakech
  A napot Azilalban, egy tradicionális marokkói reggeli elfogyasztásával indítjuk egy berber család körében. Reggeli után folytatjuk utunkat és ellátogatunk a gyönyörű Ouzoud-vízeséshez, amely a maga 110 méterével Marokkó legmagasabb vízesése.
  Délután a „vörös városba”, Marrakechbe indulunk. Marrakech híres nyüzsgő bazárjairól, palotáiról és mecseteiről, de arra is kiválóan alkalmas, hogy ajándékokat vásároljunk.
  Este ellátogathatunk a város szívében lévő központi térre, a Djemaa el-Fnara, ahol a szabadtéri kis étkezdék egyikében vacsorázhatunk. A kígyóbűvölők, vízárusok és akrobaták tere este megtelik élettel, így nem véletlenül vált az éjszakai élet központjává mind a helyiek, mind a turisták körében.
  Szállás: szálloda
  Ellátás: reggeli

  7. nap / Marrakech felfedezése
  Délelőtt idegenvezető segítségével ismerkedünk a város néhány nevezetességével: ellátogatunk a Saadia (vagy Szadida) sírokhoz és a Bahia-palotához, valamint bejárjuk a híres Koutoubia mecset környékét is. A városnéző sétánk a népszerű Djemaa el-Fna téren ér véget.
  Délután szabadidő keretében, saját tempónkban fedezhetjük fel a „vörös város” további látnivalóit. Megtekinthetjük a Badia-palotát vagy a Dar Si Said múzeumot, vagy barangolhatunk a labirintusszerű piactéren ajándékok után kutatva.
  A városi nyüzsgést félórás kocsikázás (Calèche) után a Majorelle-kertben pihenhetjük ki. Ezt a békés, kékkel dekorált kertet Jacques Majorelle, egy Marokkó iránt rajongó francia festő építette, később pedig Yves St. Laurent tulajdonában volt. A napot végül egy hagyományos marokkói gőzfürdőben, a hammamban fejezhetjük be.
  Szállás: szálloda (ugyanaz, mint az előző éjszaka)
  Ellátás: reggeli

  8. nap / Búcsú Marrakechtől
  Túránk véget ér és elköszönünk. Kellemes utat kívánunk hazafelé!
  Ne feledd, ha néhány nappal szeretnéd meghosszabbítani marokkói nyaralásod, szívesen segítünk a szállásfoglalásban.
  Szállás: -
  Ellátás: reggeli

 • Árak és feltételek
 • Árak és fizetés

  • A túra - igény szerint - magyar vagy angol nyelvű idegenvezetéssel indul. 
  • Árak (kétágyas elhelyezés esetén): 760 eurótól (létszámtól függően)
  • Foglaláskor 40% előleg fizetendő. A fennmaradó összeg (60%) legkésőbb az utazás megkezdése előtt 35 nappal fizetendő.
  • A fizetés euróban történik.

   

  A túrán való részvétel további részletes feltételeiről érdeklődj a túra szervezőjénél. 

  Egyéb fontos információ

  • A turistaszállókon jellemzően többágyas (min. 3 ágy) szobák vannak és a közös fürdőszoba-, illetve mosdóhasználatra is készülj fel.

   

  A túra részét képező szolgáltatások

  • Minden közlekedés Marokkó területén, a reptéri transzferek kivételével: kényelmes kisbusz, terepjáró vagy taxi (a csoport létszámától függően)
  • Minden szálláshely: szállodák/riadok, turistaszálló
  • Minden reggeli, egy vacsora (7R, 1V)
  • Profi túravezető és helyi segítők a túra teljes időtartama alatt:
   • a Marokkói Turisztikai Minisztérium által bejegyzett berber hegyi túravezető, aki érdekes információkkal rendelkezik a túra során érintett helyekről, a marokkói történelemről és kultúráról
   • elkötelezett és tapasztalt sofőr és helyi idegenvezetők
  • Városnézések: Volubilis, Fez (egész nap), Marrakech (fél nap)

   

  A túra részét NEM képező szolgáltatások

  • Repülőjegy Marokkóba
  • Reptéri transzferek (külön díj ellenében kérhető)
  • A tartózkodás ideje alatt jellemző összes tevékenységre fedezetet nyújtó biztosítás (a túra igénybevételének feltétele, kérjük, hozd magaddal az igazolást)
  • Étkezések – a reggelik és az egy vacsora kivételével (étkezésenként 10-15 eurót számíts a költőpénznél)
  • Innivalók és egyéb személyes jellegű költés a túra egész ideje alatt
  • Belépő a műemlékekbe (kivéve a városnézések) és a fakultatív programok (pl. hammam) díja
  • Borravaló a helyi segítőknek (túravezető, helyi idegenvezetők, sofőr) – nem kötelező, de ha elégedett vagy a segítségükkel, megköszönik

   

  Ellátás

  • Az összes reggeli és egy vacsora benne van a túra árában
  • Minden egyéb étel és ital (pl. ásványvíz) vásárlása saját költségre történik, de a túravezető örömmel segít a helyi specialitások és éttermek felfedezésében
  • Foglaláskor kérjük, jelezd vegetáriánus vagy egyéb speciális étkezési igényed
 • Indulási időpontok
 • Igény szerint

 • Felelősség
 • Általános üzletpolitika

  • Működésünk és a partnerekkel való együttműködés során kiemelt figyelmet fordítunk az etikus és felelősségteljes vállalkozási szempontokra.
  • Odafigyelünk a környezetre (mind a túráink, mind napi működésünk során), a velünk dolgozók érdekeire, valamint a rászorulók támogatására is.
  • Munkatársaink számára igyekszünk biztosítani a munka és magánélet megfelelő egyensúlyát, valamint részükre megfelelő fizetséget nyújtunk.

  Környezet

  • Vállalkozásunk működtetése során figyelembe vesszük a környezetvédelmi szempontokat: ahol lehet, újrahasznosított papírt használunk, ugyanakkor törekszünk a felesleges papírhasználat elkerülésére (pl. nyomtatásnál a papír mindkét oldalát használjuk) és festéktakarékos módon nyomtatunk, dokumentumainkat keskeny margóval szerkesztjük. Bélyegzőnk újrahasznosított műanyagból, cserélhető bélyegző lappal készült.
  • Az adminisztráció során, amit lehet (pl. túravezetőkkel, utasokkal való kommunikáció, banki szolgáltatások) elektronikusan és nem papíralapon intézzük.
  • Törekszünk az általunk termelt hulladék csökkentésére, illetve a hulladékok kapcsán igyekszünk tudatos döntéseket hozni (pl. csak azt vesszük meg, amire tényleg szükségünk van, amit lehet, nagyobb kiszerelésben veszünk meg, nem vásárolunk aludobozos üdítőket).
  • Utasaink számára számos gyalogtúrát kínálunk, melyek során környezetkímélő közlekedési mód révén ismerkedhetnek Marokkó tájaival és a helyi életvitellel.

  Társadalom

  • Utazásaink során hangsúlyt helyezünk a helyiekkel való közvetlen interakcióra, és a helyi szokások megismerésére. Igyekszünk olyan alkalmakat teremteni, ahol az utasok a helyiekkel „vegyülhetnek”.
  • Felhívjuk utasaink figyelmét az alapvető helyi viselkedési és vallási szokásokra, és megkérjük őket ezek betartására (pl. a megfelelő öltözék viselése, a kézfogás alapvető szabályai, engedély nélkül ne fényképezzék a helyieket).
  • Megkérjük utasainkat, hogy ne adjanak pénzt vagy apró ajándékokat az utcán tébláboló gyerekeknek, mert az kéregetésre ösztönzi őket, ahelyett, hogy iskolába járnának.

  Gazdaság

  • Csak helyi segítőkkel (túravezető, tevehajcsárok, sofőrök, helyi idegenvezetők) dolgozunk együtt. Ez alól kivételt képeznek a magyar nyelvű túráink, melyeket esetenként magyar vezető is kísér. (De van helyi származású, magyarul beszélő vezetőnk is.)
  • Törekszünk arra, hogy túráink során minél több helyi segítőnek adjunk munkát, ezért a sofőr mellett mindig kíséri túravezető is a csoportot, és ahol lehet, egyéb segítőkkel (tevehajcsárok, helyi idegenvezetők) is kiegészül csapatunk, hogy a lehető legtöbb helyi embernek tudjunk megélhetést biztosítani.
  • Túráink során minden esetben kisebb, független szállásokon szállunk meg, illetve törekszünk arra, hogy az általunk használt szállások helyi tulajdonban legyenek.
  • A közlekedéshez használt járműveket minden esetben helyi tulajdonban lévő, megbízható vállalkozásoktól béreljük.
  • Biztosítjuk utasaink számára a lehetőséget arra, hogy az utazás során vásárolni tervezett ajándék- és emléktárgyakat helyi termelőktől vegyék meg, ugyanakkor ösztönözzük őket arra, hogy ne vásároljanak feleslegesen.
 • Képgaléria
 • Vélemények
 • Név:
  E-mail:
  Értékelés:
  Hozzászólás:

  Vélemények

  Még nem érkezett vélemény.

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (4)

Nászutas (1)

1-2 hét (3)

15-30 nap (1)

Tengerpart (1)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (3)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (1)

Ázsia (2)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)