Négy nap Bhutánban

Ár:

1.690 USD/fő

Indulási időpontok:
2022.10.25. - 2022.10.29. (még 3 hely)
2022.11.29. - 2022.12.03. (még 2 hely)

 • Általános információk
 • Rövid program

  A túra a „Spirituális utazás Indába és Nepálba” túra választható kiegészítője.

  Én legszívesebben, az India-Nepál túrát, egy bhutáni 4 nappal szeretem lezárni.
  Az igaz, hogy a régió élménye és mondanivalója enélkül is teljes, de annyira közel vagyunk Bhutánhoz, hogy szinte kár kihagyni...ráadásul pont annyira különleges, mint amennyire ritkán találkozom olyanokkal, akik már jártak itt.

  Ezt a plusz bhutáni 4 napot, az igények figyelembevételével úgy oldjuk meg, hogy az India-Nepál rész után a reptéren elválunk, van aki Bhutánba megy és onnan jön haza, van aki pedig közvetlenül, a bhutáni kaland nélkül.

  Aki Bhutánba megy, azt egy barátom fogadja a reptéren Pharo-ban, és kap egy személyes angol nyelvű vezetőt is.

  Innen kezdve, eképp megy végig az ezelőtt még itthon megbeszélt és szelektált programon, aminek a végén felrakják a Kathmanduba tartó repülőre.

  Kathmanduban, a haza tartó repülő indulását figyelembe véve eltölt legfeljebb egy éjszakát azon a helyen, ahonnan Bhutánba indult és már ismer.

  Bhután:

  4 nap, amit a bhutáni kormány által nyújtott kiszolgálásban és kényelemben töltünk. Ez talán furán hangzik az India-Nepál szabad barangolásunk után, de itt csak így lehet. Erre a 4 napra, egy olyan speciális vízumot kapunk, amiben még a napokra lebontott tartózkodási helyünktől sem térhetünk el.
  Bhután ezt az idegenforgalmi politikát választotta, ami még az olyan nagy szabadságot igénylő embereknek is lehet jó mint mi, mert élvezzük a viszonylagos kényelmet, ami a Indiával és Nepállal a hátunk mögött nagyon jól tud esni.

  Bhután, a világ talán utolsó, elszigetelt, ráadásul „nem demokratikus” országa, ahol a mennyiség helyett a minőség számít.
  Egy tündérmese, amiben nem csak a természet, hanem a lakói is „érintetlenek” maradtak.
  Hágók, kolostorok, mosolyok és nyitott tenyerek.
  A nemzeti össztermék helyett, bevezették a nemzeti összboldogság fogalmát, ami jól példázza a számukra fontos értékeket.
  A föld 700 ezer, talán legboldogabb embere, akik rajonganak a királyukért aki gondoskodik róluk, nem néznek tévét és nem panaszkodnak.
  Találkoztam már velük, és újra és újra akarom!

  Áttekintés:

  Thimpu - National Memorial Chorten, Tashichhodzong, Nemzeti könyvtár, Nemzeti Múzeum, Nemzeti Örökség Múzeuma, Textil Múzeum, Hagyományos Orvoslás Múzeuma, földműves piac
  Punakha-völgy  - Semtokha erőd, Chimi Lakhang templom, Dochu-la hágó (3100 m)
  Pharo - Rinpung erőd, Kyichu Lhakhang templom, Taktsang kolostor (a híres tigrisfészek)

  A szolgáltatóról

  Az elmúlt 20 évünket Ázsia megismerésével, felfedezésével és megértésével töltöttük. Ez jelentősen hatott az életünkre, nagy változásokat indított el bennünk és tart fenn a mai napig is. Mindeközben tapasztalatokat, barátokat és információkat szereztünk a térségben és a térséggel kapcsolatban.

  Szeretnénk Neked büszkén megmutatni ezeket a helyeket, bemutatni a barátainkat, és az embereken, a helyeken és a ránk váró élményeken keresztül Ázsia ezen részét, az üzenetét, a szimbolikáját és a filozófiáját.
  A tapasztalatunk szerint, ez nagy hatással lesz majd az életedre, mert a számodra kedvező és áhított változásokat indít el...csakúgy, mint az eddig velünk utazóknál, és nálunk is.
  Közösségünk tagjai együtt jönnek velünk olyan utakra Indiába, Nepálba és Bhutánba, amelynek során bátran kilépünk a szervezett turistautak és kötelező helyek megnézésének unalmából, és mélyen megtapasztaljuk ennek a csodálatos területnek a sokféleségét és megszámlálhatatlan különleges élményét. Közben – tudásunk és tapasztalatunk segítségével – mindenki teljes biztonságban van.

 • Részletes program
 • Pharo (Bhutan 1. nap)

  Repülővel utazunk Bhutánba.
  Csak és kizárólag a DrukAir légitársaság jöhet szóba, nem repül külföldi gép Bhutánba.
  A pilóta megnyugtat, hogy bár közel lesz a szárnyvéghez a szikla, sokszor csinálta már ő ezt az utat, és még soha nem volt baj....a gép még a föld fölött 300 méteres magasságban is manőverez, amint egy kacskaringós völgyön keresztül eléri a leszállópályát. Én élvezem...

  Érkezés Pharo-ba.
  Vízum ügyintézés, és utazás privát jeep-el és privát vezetővel Thimpu-ba (1.5 h)
  Útközben többször megállunk, mert a magas hegyek, és a közöttük kanyargó vad folyók mindenkit vonzanak egy-egy jó kép erejéig, a folyókon átívelő függőhidakon meg mindenki át akar menni.
  Én teljesen gyerekként érzem ilyenkor magam, minden hídon átmegyek, minden sziklára felmászok.

  Persze vannak kihagyhatatlan kulturális látogatni valók, de a kora esti séta Thimpu-ban, a fővárosban újra bensőséges.

  A legtöbb étkezés büféasztalos, de mint később kiderült, a "nyugatiaknak" külön főznek, kevésbé erőset és kevésbé fűszerest.

  - National Memorial Chorten
  - Tashichhodzong

             

  Thimpu (Bhután 2. nap)

  Bhutánban a vízumot nem csak az időpontra, hanem a helyszínekre is kapjuk, vagyis van egy tervünk erre a 4 napra, és eszerint a terv szerint mozoghatunk. Megpróbáltuk úgy összeállítani ezt a 4 napot, hogy a legérdekesebb és a leglátványosabb helyeket keressük fel, de nagyon eltérni ettől az útvonaltól nem tudunk.
  Azt is érdemes tudni, hogy évente 40 ezer ember kap csupán turista vízumot, ami még különlegesebbé és egyedibbé tudja tenni az utazásunkat.

  - Nemzeti könyvtár
  - Nemzeti Múzeum
  - Nemzeti Örökség Múzeuma
  - Textil Múzeum
  - Hagyományos Orvoslás Múzeuma

             

  Punakha-völgy (Bhután 3. nap)

  - Semtokha erőd
  - Chimi Lakhang templom
  - Dochu-la hágó (3100 m)

   

  Pharo (Bhután 4. nap)

  - Rinpung erőd, Kyichu Lhakhang templom
  - földműves piac

  A séta a Taktsang kolostorba nem könnyű.
  Untathatnálak számokkal és emelkedőkkel amik valószerűtlenül magasak, de inkább megígérem, hogy mindenki a saját tempójában tud haladni, és a célnál mégis együtt leszünk.
  Számomra ez a kolostor az úgynevezett csúcsélmény, talán azért, mert évekig néztem a róla készült képet a szobám falán. Sokszor képzeltem el hogy milyen lehet, és kivételesen nemhogy "olyan", de még inkább hatással van rám. Ha ott leszel, majd tudod miről beszélek.

  - Taktsang kolostor (a híres tigrisfészek)
  - Drukgyel erőd

 • Árak és feltételek
 • Árak és fizetés

  1.690 USD

  Fizetés: Legalább az indulás előtt 8 héttel.
  Számla ellenében, banki átutalással egy bhutáni vállalat számára, amely gondoskodik a bhutáni vízumról is.
  Fizetés után nem lemondható.

  Egyéb fontos információ

  A fent említett ár, tartalmazza a teljes bhutáni 4 nap minden költségét, beleértve a bhutáni vízumot, a repülőjegyet Kathmanduból és ugyanoda vissza, az összes étkezést, belföldi utazást, szállást és túravezetést.

  Elsősorban azt szeretném, hogy az India-Nepál túra lezárásaként gondoljatok erre bhutáni 4 napra, de ha csak ide és csak erre szeretnétek jönni, azért  az sincs kizárva.

 • Indulási időpontok
 • A túra a „Spirituális utazás Indiában és Nepálban” túrával együtt, és azt ezzel a 4 napos bhutáni kalanddal lezárva indul. (A teljes program így összesen 22 nap.)

  Következő időpontok: 

  • 2022. október 25. (3 szabad hely)
  • 2022. november 29. (2 szabad hely)
 • Felelősség
 • Általános üzletpolitika

  Ez az utazás a mi élettörténetünkön alapul, és az elmúlt 20 évünket eleveníti fel, amikor még gyakorló buddhistaként, megrögzött természetbarátként és kalandorként jártuk Indiát és Nepált.
  Ezen idő alatt, kapcsolatokat és barátságokat építettünk ki, amelyeket a mai napig is szívesen keresünk fel és mutatunk be a velünk tartóknak.
  Mint ahogy régen, a saját barangolásaink alatt sem használtunk utazási vállalatokat, most sem tesszük.

  Viszont szeretünk a lehető legközelebb kerülni az élményekhez, és ez a vágyunk, a megfigyelésünk szerint a helyi kapcsolataink baráti segítségével érhető el a leginkább.

  Mindeközben kihasználjuk a terület fantasztikus változástámogató hatását, ezért beszélgetésekkel és személyes kalandos élményekkel támogatjuk a velünk utazók „belső” utazását és felfedezéseit is.

  Mindez arra a megállapításra juttatott bennünket, hogy a külső és a belső élmények harmonikus összekapcsolása és megélése által, a környezettel és a helyi populációval mélyen egybeforrva, egy olyan teljesség élményt adunk át, ami a lehető legjobban támogatja az érdeklődőt a saját érzéseinek és vágyainak tiszta felismerésében. A tapasztalatunk szerint, az utazás után nagy esély marad ezen érzések és vágyak továbbélésének és felfedezésének, ami erős változásban tartja majd a velünk utazókat, még a hazatérés után is

  Környezet

  Számunkra fontos, hogy a saját elveinknek és életvezetési stílusunknak megfelelő partnerekkel kerüljünk kapcsolatba, a már előbb említett prioritás, a környezettel való harmonikus egyensúly megtalálásában.

  Társadalom

  Számunkra egy terület, egy ország vagy régió, a legjobban az emberek megismerésén keresztül nyílik meg.
  Ezt szem előtt tartva tartjuk a baráti és őszintén barátságos kapcsolatot a külföldi partnereinkkel, akik minket régi barátként, a velünk utazókat pedig nyitott szívvel és jóindulattal fogadnak.
  Ez persze távol esik az „üzleti turizmus” ösvényétől, de mi vállaljuk a felfedezés izgalmát, és hisszük, hogy van más megközelítés is, a tisztán kizsákmányoláson és azt árak letörésén alapuló gazdasági motiváción.
  Ez a természetesség és őszinte kedvesség, a tapasztaltunk szerint ráadásul értékesebb és még élménydúsabb kalandokat tesz lehetővé, hiszen a benne szereplők a barátságon keresztül kapcsolódnak egymáshoz.

  Gazdaság

  Azt vettük észre, hogy a helyi közösségek akkor fejlődnek a legjobban hosszú távon, ha az aktivitásuk eredményeképpen megjelenő javaik a közösségeikben maradnak. Ezért, és ezt figyelembe véve alakítottuk ki a fogyasztási és vásárlási szokásainkat, vagyis a megfigyeléseinket és az elveinket öntöttük gyakorlatba.
  Ez az eljárás egy olyan közeget alakított ki a számunkra, amiben a helyiek természetes módon, minden különösebb magyarázat és előképzettség nélkül linkelik össze a szolgáltatásaikat. Talán meglepő, de ha gazdaságilag élni hagyják őket, akkor ők is élni hagyják egymást. Ezeknek a közösségeknek a hangulata pedig érezhetően jobb, mint a szárazon üzleti alapon kapcsolódó szolgáltatóknak.

 • Képgaléria
 • Vélemények
 • Név:
  E-mail:
  Értékelés:
  Hozzászólás:

  Vélemények

  Még nem érkezett vélemény.

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (7)

Nászutas (1)

Egy hétnél rövidebb (2)

1-2 hét (4)

15-30 nap (2)

Tengerpart (2)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (6)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (3)

Ázsia (3)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)