Nyári tábor Délnyugat-Angliában

Ár:

285.000 Ft

Indulási időpontok:
Igény szerint -

 • Általános információk
 • Rövid program

  Gyere velünk egy különleges nyári táborba a Világörökség részét képező dorseti tengerpartra!
  Utazz gőzvasúton egy középkori várhoz, gyűjts fosszíliákat, és lepődj meg, hogy közben mennyit tanultál angolul!

  Útvonal röviden:
  1. nap – Érkezés Angliába, transzfer a Chatsworth Centre interaktív gyermekközpontba, strandjátékok
  2. nap –Interaktív városnéző túra Swanage-ben és a Durlston Country Parkban, navigációs játék
  3. nap –Fosszíliavadászat és természeti csodák a világörökségi tengerparton
  4. nap – Gőzvasúttal Hódító Vilmos várához, középkori minifalu múzeum, bushcraft és íjászat, kvízjáték
  5. nap – Látogatás Abbotsbury-be, hattyú park, szubtrópusi kertek, állatfarm, csapatépítő játékok
  6. nap – A Studland-öböl felfedezése, Old Harry Rocks, délután a medencében
  7. nap –Transzfer Londonba, hazautazás Budapestre

  A szolgáltatóról

  Take your mind away!
  Utazásaink célja, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, feltöltekezzünk és életre szóló élményekkel gazdagodjunk.

  Travel & Learn!
  Abban hiszünk, hogy minden utazás egy lehetőség ismereteink bővítésére, látókörünk szélesítésére. Csapatunk ebben a szellemben szervez egyedi, kiscsoportos körutazásokat és kirándulásokkal egybekötött nyelvtanfolyamokat interaktív és kreatív programokkal.

  Go Local!
  A megszokott útvonalak helyett megmutatjuk a régió igazi arcát, közelebbről megismerve annak sajátosságait, kultúráját és mindennapjait.
  Kirándulásaink során helyi idegenvezetőkkel, interaktív és játékos városnéző túráink alkalmával pedig helyi lakosokkal kerülünk kapcsolatba, így kirándulásaink a felejthetetlen élményeken túl kontextust, természetes nyelvi szituációkat és gyakorlási lehetőséget biztosítanak.

 • Részletes program
 • 1. nap – Érkezés Angliába, transzfer a Chatsworth Centre interaktív gyermekközpontba, strandjátékok

  A déli órákban repülővel indulunk Londonba, ahonnan körülbelül két és fél órás privát transzferrel érjük el Swanage tengerparti városát. Utazás közben nem fogunk unatkozni, mert rengeteg érdekes kvíz vár ránk a repülőgépen és a minibuszban is egyaránt. Kora este elfoglaljuk szálláshelyünket, megvacsorázunk, majd irány a part, hogy a strandon kipróbálhassuk magunkat néhány játékban! A játékok után visszatérünk a szállásra, és kipihenjük magunkat az előttünk álló kalandokra.
  Témakörök: angol történelem, kultúra, érdekességek a szigetországról

  2. nap - Interaktív városnéző túra Swanage-ben és a Durlston Country Parkban, navigációs játék

  Reggeli után interaktív városnézésre indulunk Swanage-be. A kis csapatokban elvégzett játékos feladatok során mindenkinek lesz lehetősége térképet olvasni, rengeteget játszani, és a helyiekkel angolul beszélgetni, beleértve akár a mólóőrt is. :) Derítsétek ki az ebéd helyszínét! Délután a közeli Durlston Country Parkba indulunk, ahol anyanyelvi oktatónkkal folytatjuk interaktív felfedező túránkat, és megismerjük a régió állat- és növényvilágát. Az esti navigációs játék során mindenki bizonyíthatja mennyire rátermett a tájékozódásban – A térképolvasás az erősséged? Vagy az érzékeid csalhatatlanok? Tiéd a terep!
  Témakörök: városi élet, épületek, vásárlás, tengeri élővilág és élőhelyek, tájékozódás

  3. nap – Fosszíliavadászat és természeti csodák a világörökségi tengerparton

  Reggeli után, mielőtt felfedezni indulnánk a térség világörökségi tengerpartját, egy anyanyelvi oktató segítségével fejlesztjük angol szókincsünket, felkészülve az aznapi kirándulásra. A rövid agytorna után vár minket a Jurassic Coast: kirándulni megyünk a dorseti partvonal egyedülálló triász-jura kori képződményeihez és kiderítjük, hogy történetének a dinoszauruszok mellett hogyan lett főszereplője az 1800-as évek elején élt, 11 éves Mary Anning. Egy anyanyelvi szakértő túravezető segítségével mi magunk is őslénymaradványok után kutatunk a tengerparton, mint ahogy a múltbeli fosszíliavadászok is tették hajdanán. Élményekkel teli napunk végén, lazításként mozi estet tartunk a szállásunkon.
  Témakörök: Világörökség, őslénytan, földtörténet, természetvédelem

  4. nap – Gőzvasúttal Hódító Vilmos várához, középkori minifalu múzeum, bushcraft és íjászat, kvízjáték

  Délelőtt ismét anyanyelvi oktatóval gyakoroljuk az angol nyelvet és fejlesztjük angol szókincsünket, hogy felkészüljünk egy újabb izgalmakkal és élményekkel teli napra. Időutazásra indulunk és gőzmozdonyra szállunk, hogy festői tájakon vonatozva érjük el Corfe Castle-t, mely nevét a domb tetején lévő XI. századi erődítményről kapta. A vár és a középkori falu kalandos történetét Hódító Vilmostól az angol polgárháborúig, érdekes feladatokkal fedezzük fel. Délután a szállásunkon magunk is kipróbáljuk milyen íjásznak lenni, majd kiderül az is, hogyan boldogulhatunk a vadonban modern eszközeink nélkül. Történelmi témájú napunk után este kvízversenyen veszünk részt a szálláson.
  Témakörök: élet egy középkori faluban, középkori vár részei, csaták, íjászat, túlélőtippek a vadonban

  5. nap – Látogatás Abbotsbury-be, hattyú park, szubtrópusi kertek, állatfarm, csapatépítő játékok

  Anyanyelvi oktató vezetésével a mai napot is angol szókincsünk fejlesztésével indítjuk: mai témánk az élővilág. Ismereteink bővítése után egész napos kirándulásra indulunk a középkori apátságáról híres Abbotsbury-be, ahonnan mesebeli kilátás tárul elénk a már jól megismert világörökségi partszakaszra. Látogatást teszünk az itt található óriási szubtrópusi kertbe, mely Angliában egyedülálló. Sétáltál már át függőhídon egy „esőerdőben”? Nem hagyjuk ki a különleges hattyú parkot sem, ahol a szerzetesek kezdtek el hattyúkat tenyészteni 600 évvel ezelőtt. Végül a szintén itt található Children’s Farmon az angol vidék élővilágát is jobban megismerhetjük. Este a szállásunkon szórakoztató csapatépítő játékokat rendezünk.
  Témakörök: növények és állatok, állatok gondozása, team building

  6. nap – A Studland-öböl felfedezése, Old Harry Rocks, délután a medencében

  Délelőtt újabb alkalmunk lesz angol szókincsünket fejleszteni és az angol nyelvet egy anyanyelvi oktatóval gyakorolni. A rövid foglalkozás után Old Harry szikláit érintve átmegyünk a szomszédos Studlandbe, hogy a 4 kilométer hosszú aranyparton anyanyelvi oktatónk megismertessen minket a homokdűnék kialakulásával. Azt is megtudjuk, hogyan védik környezetüket az itt élők, megújuló energiaforrások felhasználásával. Délután interaktív játékokat próbálunk ki a szállásunk  medencéjében, majd búcsúestünket tábortűz mellett töltjük.
  Témakörök: homokdűnék, környezetvédelem, fenntarthatóság, felelősségteljessé

  7. nap – Transzfer Londonba, hazautazás Budapestre

  Élményekkel tele indulunk útnak reggeli után, hogy kényelmesen elérjük kora délután Londonból Budapestre induló repülőjáratunkat.

   

 • Árak és feltételek
 • Árak és fizetés

  Korosztály: 9-12 / 13-15 év (a részvétel szülőkkel együtt is lehetséges)

  Minimum létszám: 11 fő

  Részvételi díj:  285.000 Ft

  • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
  • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő


  Részvételi díj tartalmazza

  • Reptéri transzferek: privát minibusszal
  • Szállás: 6 éjszaka egy színvonalas, vidéki gyermekközpontban
  • Ellátás: teljes ellátás
  • Közlekedés: privát minibusszal és gőzvonattal a program szerint
  • Belépők anyanyelvi idegenvezetéssel a program szerint: Corfe Castle Model Village, Abbotsbury Swannery, Abbotsbury Subtropical Gardens, Abbotsbury Children’s Farm, Durlston Country Park, Studland Nature Reserve
  • Fosszíliavadászat anyanyelvi vezetővel
  • Interaktív túra Swanage-ben
  • Interaktív programok anyanyelvi vezetőkkel (kvízek, navigációs játék, csapatépítő játék, strand- és medencés játékok, íjászat, bushcraft, moziest, tábortűz)
  • 5 napindító tematikus angol óra anyanyelvi tanárral
  • Magyar anyanyelvű csoportkísérők


  Részvételi díj nem tartalmazza

  • Budapest-London-Budapest repülőjegy

  Egyéb fontos információ

  SZÁLLÁS: Chatsworth Centre interaktív gyermekközpont, Swanage

  Chatsworth Centre igazán különleges helyen, Swanage tengerparti kisvárosban található, mely kiváló kiindulópont a Jurassic Coast felfedezésére és remek helyszíne napindító angol nyelvi foglalkozásainknak, illetve délutáni és esti játékos fejlesztő programjainknak, amelyek anyanyelvi oktatók vezetésével zajlanak.

  A központ diákcsoportok számára van kialakítva magasabb kategóriájú kollégiumi szobákkal, projektorral felszerelt oktatótermekkel, úszómedencével, étkezővel, és sportolásra alkalmas udvarral.

  Csoportunk külön épületben száll meg, 7 szobával, saját fürdőszobákkal, nappalival és oktatóteremmel. Szállásunk személyzete napi háromszori étkezésről is gondoskodik, egész napos kirándulásaink esetén az ebédet magunkkal visszük.

   

 • Indulási időpontok
 • Igény szerint

 • Felelősség
 • Általános üzletpolitika

  • Programunkban központi szerepet kap a meglátogatott régió kultúrájának és nyelvének testközelből való megismerése. Célunk egy értékteremtő utazási stílus kialakítása, a tanulást a minőségi utazás élményével kontextusba helyezve.
  • Fontosnak tartjuk mind az utasainkkal, mind a szolgáltató partnereinkkel kommunikációt folytatni a felelősségteljes utazás gyakorlatáról.
  • Törekszünk rá, hogy az utazás rövid- és hosszútávon is pozitív hatással legyen a programjainkban résztvevő utasok és az utazás során velünk kapcsolatba kerülő személyek számára is. 

  Környezet

  • Az utazásokhoz kapcsolódó ügyintézést igyekszünk a lehető legnagyobb arányban elektronikusan lebonyolítani, hogy minimalizáljuk a papír használatát.
  • Figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk megvásárolt termékek milyen mennyiségű hulladékot termelnek, és törekszünk rá, hogy ezt minél alacsonyabb szinten tartsuk.
  • Szállásadóinkkal és más partnereinkkel is egyeztetünk a követendő környezetvédelmi gyakorlatokról, és gondoskodunk az utasok tájékoztatásáról.
  • Egyes rövidebb távolságokat gyalogosan teszünk meg, kímélve a környezetet és közelebb kerülve a környék természeti értékeihez.
  • Előnyben részesítjük azokat a szolgáltató partnereket, akik maguk is figyelnek a környezetvédelemre működésük során, vagy részt vállalnak valamilyen környezetvédelmi kezdeményezésben.

  Társadalom

  • Utazásaink és nyelvi oktatási programunk egyik alapja a helyi kulturális értékek minél közelebbi megismerése és a helyiekkel való közvetlen interakció.
  • Hangsúlyt fektetünk arra, hogy utasainkat megismertessük a helyi szokásokkal, és megkérjük őket azok tiszteletére és betartására.
  • Figyelmet fordítunk a szállásadóink és más szolgáltató partnereink minél közelebbi megismerésére a hatékony együttműködés és a baráti kapcsolatok érdekében
  • Az utasaink számára lehetőséget biztosítunk a jótékonykodásra, adományozásra.

  Gazdaság

  • Programjaink során helyi tanárokkal, idegenvezetőkkel és helyi tulajdonban lévő szállásadókkal, busztársaságokkal működünk együtt.
  • Előnyben részesítjük azokat a vendéglátóhelyeket, ahol saját termesztésű vagy a környékről származó hozzávalókból állítják össze a kínálatot.
  • Lehetőséget adunk rá utasainknak, hogy helyi termelőktől vásároljanak ajándéktárgyakat.
 • Képgaléria
 • Vélemények
 • Név:
  E-mail:
  Értékelés:
  Hozzászólás:

  Vélemények

  Még nem érkezett vélemény.

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (4)

Nászutas (1)

1-2 hét (3)

15-30 nap (1)

Tengerpart (1)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (3)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (1)

Ázsia (2)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)