Szenegáli tánc- és dobtábor

Ár:

1450 EUR/főtől

Indulási időpontok:
Igény szerint -

 • Általános információk
 • Rövid program

  Igazi különlegesség! 10 napos tánc- és dobtábor Szenegálban, az Atlanti-óceán partján, ahol Szenegál legjobb táncosaitól és zenészeitől tanulhatsz nyugat- afrikai (serer, peul, mbalax, soninke, diola stb.) táncokat, ritmusokat! Intenzív nemzetközi kurzus, melyre nemre, korra, tánctudásra való tekintet nélkül is bátran jelentkezhetsz! Miért választottuk Szenegált, a vendégszeretet országát a tánc - és dobtábor helyszínéül? Szenegálban mindent áthat a művészet, a zene, és a tánc. Számtalan világhírű szenegáli énekest és táncost ismerünk: Youssou NDour; Akon; Baaba Maal; Cheikh Lo; Baobab Orchestra stb. Fantasztikus hangulat, nagyszerű tanárok, teljes ellátás, kényelmes és kellemes környezet, az Atlanti-óceán partján!

   

  Rövid programleírás:

  0-1. nap: Irány Szenegál! Városnézés Dakarban és Rózsaszín-tó, éj Mbour.

  3-10. nap: Nemzetközi tánc- és dobtábor az Atlanti-óceán partján

  10. nap: Gorée-sziget és Dakar páratlan művészeti csodái

  A szolgáltatóról

  • Az Utazási Iroda ügyvezetője Afrika-szakértő, Afrika-specialista antropológus, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa. 12 éve foglalkozik Afrikával, ahol 5 évet élt. Összesen 23 afrikai országban járt. Két könyvet és több tucat publikációt írt Afrikáról, az Afrika Expo és Vásár főszervezője, a Kultúrafrika Alapítvány kuratóriumi elnöke, a 2009-es Torday-Kongó Expedíció és a 2012-es Magyar László expedíció (Angola- Kongó) vezetője.
  • A túravezetők Afrikában jártas magyar Afrika-szakértők, kiváló terep- és kultúraismerettel rendelkező szakemberek
  • Az Utazási Iroda szenegáli programjai a világon egyedülállóak, olyan helyszínekre is utaztat, ahová a világon egyetlen iroda sem szervez programokat
  • A Kodolányi János Főiskolán működő Felelősségteljes Turisztikai Kutatóintézet Felelősségteljes Turisztikai Szolgáltatóvá választotta irodánkat
 • Részletes program
 • 0-1. nap: Irány Szenegál! Városnézés Dakarban és Rózsaszín-tó, éj Mbour.
  Utazás Szenegálba a Turkish Airlines járatával. Indulás 13:45-kor Budapestről, érkezés 16:50-kor Isztambulba. Tovább indulás  másnap 00:25-kor Isztambulból, érkezés Dakarba 08:05-kor.
  Vezetett városnézés Dakarban, Szenegál fővárosában. Az Atlanti-óceán által körbeölelt Dakar város Szenegál 2,3 milliós fővárosa, kulturális, kereskedelmi központja. A francia koloniális építészet remekeiben bővelkedő, 15. században alapított város helyén kezdetben halászfalvak álltak. Kitűnő elhelyezkedése miatt vált az európai hajósok, majd a rabszolga kereskedők kedvelt kikötőjévé.  Dakar történelmi helyszíneinek (Függetlenség-tere; belváros; Kermel Piac; Elnöki Rezidencia) megtekintése. Délután kirándulás a Retba-tóhoz, melynek rózsaszín színét egy különleges alga, a Dunaliella salina okozza. A világon csupán 2-3 hasonló "rózsaszín-tó" létezik, így a 40%-os sótartalmú tó színe a vízállástól és a napsütés erősségétől függően halványrózsaszíntől skarlátvörös színben pompázik. A tó közelében egy fula falu meglátogatása. A fula, fulbe vagy más néven peul etnikum 40 milliós populációjával az egyik legjelentősebb afrikai migráns népcsoport, több mint egy tucat afrikai országban élnek. Ralizás a homokdűnék között és az óceán partján egy kamionból átalakított óriás buggyval, ahogy a Párizs –Dakar versenyzői tették, hiszen a nemzetközi verseny 2009-ig itt, a Rózsaszín- tó partján ért véget. Továbbutazás Mbourba, Éj Mbour, az Atlanti-óceán partján

  3-10. nap: NEMZETKÖZI TÁNC - ÉS DOBTÁBOR AZ ATLANTI-ÓCEÁN PARTJÁN!

  Órarend:
  8-9 reggeli
  9-12 óráig tánc workshop
  12-15 ebéd és pihenés
  15-18 óráig ütőhangszer workshop
  18-20 óráig vacsora és pihenés
  vacsora után közös örömtáncolás, örömzenélés
  MINDEN NAP extra programmal, meglepetéssel vagy vendégelőadóval!  Egy este pedig egy hagyományőrző tánccsoport egész estét előadását élvezhetjük!

  A tábor 8 napja a következőképp épül fel. 6 tematikus "népcsoport" nap, melynek keretében minden nap egy-egy fontos, nyugat- afrikai népcsoport táncait, ritmusait sajátítjuk el. A népcsoportok hagyományos kultúrájáról, történelméről, hangszereiről, sajátosságairól előadások keretében hallunk a tematikus napok folyamán. Célunk, hogy a nap végére, az adott népcsoportra jellemző jellegzetességek (hangszerek, ételek) bemutatásával egy átfogó ismeretanyagot szerezzünk, természetesen mindenekelőtt a táncot, a dobolást, a zenélést és a szórakozást tartva szem előtt!

  A kurzusra érkezők számára a tábor dobokat, hangszereket biztosít, de természetesen mindenki hozhatja a saját dobját is. (Erre a légitársaság 2x23 kg-os súlykerete lehetőséget ad).

  A tematikus napok a következők: SERER; SONINKE; DIOLA ÉS SOSE; MBALAX; YELA; PEUL.

  A tábor során két nap pihenésképp két programot szervezünk: a Bandia Vadasparkba és a  Saloum Delta Nemzeti Parkba

  Serer falvak és Saloum Delta Nemzeti Park (UNESCO)
  A Nemzeti Park felé menet egy serer porta meglátogatása, ahol a többnejűségben élő családokban a feleségek egymás mellett, pálmalevelekkel letakart kunyhókban élnek. Bepillantás egy család mindennapi életébe, kunyhóiba, konyhájába. Ajándékozás, beszélgetés a helyi lakosokkal. A 96000 hektáros Saloum Delta Nemzeti Park változatos élővilága és bio-diverzitása miatt a Világörökség része. Több mint 200 madárfaj, mangrove erdők, baobab fák jellemzik ezt a területet. Csónaktúra a Saloum folyón, barakuda ebéd egy kis szigeten. A Salyba vezető visszaúton Szenegál egyik legrégebbi baobab fájának megtekintése. A majomkenyérfa Szenegál egyik szimbóluma, szent fája, melyhez számos legenda, és gyógyászati praktika kapcsolódik.

  A tábor során egy másik nap pedig a Bandia Vadrezervátumba látogatunk el:

  Szafari a Bandia vadasparkban, éj Mbour
  Vadles a Bandia vadasparkban, ahol orrszarvú, zsiráf, zebra, varacskos disznó, zebra, strucc és különböző antilop fajták is élnek. A park különlegessége, hogy olykor-olykor az orrszarvú és az állatok még gyalogszerrel is megközelíthetőek a bozótban, ugyanis a Bandia rezervátumban nem élnek nagymacskák szabadon.

   10. nap: Gorée-sziget és Dakar páratlan művészeti csodái
  Reggel visszautazás Dakarba. A 900 x 300 m-es nagyságú sziget az UNESCO Világörökség része, 20 perces hajóúttal közelíthető meg Dakarból. A három évszázados transz-atlanti rabszolga-kereskedelem történelmi helye. A rabszolgabörtön, a történeti múzeum, a kilátó, és a helyi művészeti piac meglátogatása. Mogyorószószos, úgynevezett mafé ebéd a karibi-hangulatú, hangulatos szigeten. Látogatás a művészeti piacon, szuvenírek, maszkok, szobrok, ajándéktárgyak vásárlása.  Kiutazás a reptérre, hazautazás a Turkish Airlines járatával, az alábbi menetrend szerint: 21:45 Dakar- 06:40 Isztambul, 11:50 Isztambul- 12:50 Budapest.

  FIGYELEM! A PROGRAMOK NAPI SORRENDJÉNEK VÁLTOZTATÁSÁT FENNTARTJUK! AFRIKAI SZÁLLÁSAINKON RITKÁN UGYAN, DE ELŐFORDULHAT AZ ÁRAM ÉS VÍZSZOLGÁLTATÁS IDŐSZAKOS KIMARADÁSA!

 • Árak és feltételek
 • Árak és fizetés

  1450 EUR/fő (Ebből helyszínen fizetendő: 350 EUR/fő
  + Repülőjegy:  150.000 forinttól illetékkel (Figyelem, a repülőjegy ára a vásárlás napjáig változhat!)
  Egyágyas felár: 100 EUR/ fő

  Részvételi díj és helyszínen fizetendő tartalmazza: összes transzfert, szállást 2 ágyas szobákban az európai normák szerinti 3*-os szálláshelyeken és 7 nap teljes ellátást a  workshop napokon, a többi napokon félpanziót; utazást bérelt kisbusszal a programokat tartalmazó napokon (Saloum Delta Nemzeti Park; Bandia Vadaspark, Dakar, Rózsaszín- tó), útdíjakkal és üzemanyaggal, a parkok, múzeumok belépőit, a tábor teljes díját, az útleírásban részletezett összes programot, a sofőr és a helyi vezetők díjait, a magyar nyelvű csoportkísérést és a szervezést.

  Részvételi díj és helyszínen fizetendő nem tartalmazza a nemzetközi repülőjegyet, az útleírásban nem részletezett programokat, a borravalókat, valamint a biztosítást, amely irodánkban is megköthető.

  Javasolt költőpénz: kb. 100-150 EUR/fő. Ajándékvásárlás, étel-és italfogyasztás, költőpénz.

  Fizetési feltételek:
  A jelentkezés e-mailben történő megerősítése után  440 EUR előleg a jelentkezést követő 72 órán belül fizetendő. A jelentkezéssel együtt szerződéskötésre is sor kerül. A fennmaradó rész: 660 EUR indulás előtt 30 nappal fizetendő. A helyszínen fizetendő díj, 350 EUR. 

  A részvételi díj és az egyágyas felár forintban történő befizetése esetén a befizetés napján az OTP valuta eladási árfolyama az irányadó!

  Útlemondási feltételek (ÁSZF-ből):
  Ha az utas az utazás megkezdése előtti 60 napon belül, de az utazás megkezdésének napját megelőző legfeljebb 7 napokon belül a szerződéstől eláll, illetve hatósági elutasítás (útlevél, vízum) miatt nem vehet részt az utazáson, vagy a foglalást lényegesen módosítja, akkor a részvételi díj összegének alapján az alábbi kártalanítást kell bánatpénzként megfizetnie: -60 -35 napon kívül a részvételi díj 25%-a -35 -15. nap a részvételi díj 50%-a -14 -7. nap a részvételi díj 80%-a Az utazást megelőző 6-0 nap időtartamában történő visszalépés vagy módosítás esetén az utas a rész-vételi díj teljes egészét, azaz 100%-át fizeti meg bánatpénzként. A fizetendő bánatpénzt az utazási iroda jogosult levonni az utasnak visszajáró részvételi díj összegéből. A szervező fenntartja magának a jogot a program visszamondására, ebben az esetben a teljes befizetett összeget visszatéríti.

  Az utazás min. 6 fő jelentkezése esetén indul. 

  Egyéb fontos információ

  A szállások:

  Hotel Baraka, Dakar - az európai normák szerint 3*-nak megfelelő szálláshely.
  Takaros hotel Dakar belvárosában. Az európaiak által kedvelt kerületben elterülő szállodától pár méterre több étterem, bevásárlóközpont is működik. http://www.hotelbaraka.com/

  Hotel Le Warang, Mbour - az európai normák szerint 3*-nak megfelelő szálláshely.
  Barátias jellegű hotel közvetlenül az Atlanti-óceán partján medencével, bárral, étteremmel és wifi hozzáféréssel.
  www.hotel-lewarang.com

  Szállás a tábor ideje alatt (9 éj):
  otel Le Warang, Warang település, Mbour mellett, közvetlenül az Atlanti-óceán partján. A Hotel Warang trópusi kertet, romantikus kör alapú bungalow-kat, medencét, és egy felejthetetlen óceánparti élményt kíván az utazóknak. A hotel tulajdonosnője, Kadidia mindig mindent elkövet, hogy kedvünkben járjon. A tábor ideje alatt teljes ellátást (reggeli, ebéd, vacsora) kapunk a hotelben, ahol igen ízletes és finom, szenegáli és európai étketet készítenek. A szobákban klíma van, fürdőszobával. A hotelben bár és étterem is működik. A bártól néhány perc sétával több helyi élelmiszerbolt is elérhető.http://hotel-lewarang.com/

  Közlekedés:
  Utazásunk teljes időtartama alatt kitűnő állapotú klimatizált autóbuszok állnak rendelkezésünkre, tapasztalt sofőrrel.

  Figyelem! Szenegálban kötelező oltás nincs, viszont malária megelőzésére a Malarone gyógyszer szedése javasolt, amit az utazás előtt 1 nappal kell megkezdeni, és utazás után még 7 napig kell szedni, naponta egyszer. A szükséges 2 doboz (20 szem) Malarone tabletta ára kb. 20.000 Ft.

  Csoportkísérés:
  A tábor nyelve az angol és részben a magyar. A tábor ideje alatt magyar nyelvű asszisztenciát, csoportkísérést egy magyar Afrika-szakértő, antropológus hölgy lát el. A turisztikai programok napján helyi, angolul beszélő gájdok vezetik a csoportot. A tábor teljes ideje alatt a szervező-tánctanár is részt vesz.

 • Indulási időpontok
 • Igény szerint

 • Felelősség
 • Általános üzletpolitika

  Utazási irodánk számára nagyon fontos a felelősségteljes turisztikai üzletpolitika folytatása. Az alábbiakban néhány olyan példát szemléltetünk, amely megmutatja, utazási irodánk milyen szempontokra figyel oda és jó gyakorlatokat folytat annak érdekében, hogy utazásaink során mindenki számára értéket teremtsünk: 

  • úgy választjuk meg a légitársaságot, hogy utasaink minél nagyobb súlykerettel tudjanak utazni. Így a ki nem használt súlykeretben adományokat, iskolaszereket, sportszereket, készségfejlesztő játékokat és használt ruhaneműt (elsősorban gyerekruhákat) tudnak ajándékként magukkal hozni. Szenegálban Utazási Irodánk utastársainkkal együtt a következő nagycsaládokat, közösségeket, intézményeket támogatja: Camara család, Arafat negyed, Dakar; Balla Gaye birkózó iskola, Ngediawaye negyed, Dakar; serer családok a Saloum Delta Nemzeti Park területén; peul családok a Rózsaszín-tónál; mauritán családok Észak- Szenegálban, Saint-Louisnál. Mindig más családhoz, közösséghez viszünk ajándékot, hogy a hatás multiplikálódjon.
  • törekszünk rá, hogy minél több helyi gájdot alkalmazzunk, ezáltal biztosítjuk számukra a bevételi forrásukat
  • ha piacra megyünk, felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy inkább több eladótól, kevesebbet vegyenek, hogy a hatás multiplikálódjon
  • amennyiben idegenvezetőink vagy sofőrünk családjában gyászeset vagy tragédia történik az utazás alatt, gyűjtést szervezünk számukra. (legutóbb 200 EUR adományt adtunk Sene úrnak, a sofőrünknek, mert tragikus hirtelenséggel elhalálozott testvére felesége. Ezzel az összeggel járultunk hozzá a halotti torhoz szükséges hús és rizs megvásárlásához.)
  • felhívjuk utasaink figyelmét, hogy interakció nélkül ne adományozzanak, tehát például hogy az út szélén lévő gyerekeknek csak úgy ne adogassanak ki cukorkát vagy ajándékot. Útjaink során külön előadást tartunk a Nemzetközi Fejlesztés és Humanitárius Segélyezés jó gyakorlatairól és paradigmáiról, beleértve az úgynevezett „függőségi” elmélet ismertetését is.
  • szálláshelyeinket, szolgáltatóinkat úgy választjuk meg, hogy azok helyi tulajdonban legyenek
  • adományozunk a helyi vallási vezetőknek és vallási intézményeknek is
  • helyi készítésű termékeket vásárolunk
  • fontos hangsúlyt helyezünk a helyiekkel való közvetlen interakcióra és minél több olyan alkalmat teremtünk, hogy ez megvalósulhasson
  • arra törekszünk, hogy utazásaink során minél több embernek adjunk munkát, például kész ruházati cikk helyett textilt vásárolunk, amelyet aztán szabó-varrókkal varratunk meg magunknak. Így az utasok is egy újabb interakcióba lépnek a helyiekkel, illetve mélyebb bepillantást nyernek a helyi kultúrába, illetve több embernek tudunk munkát, ezáltal bevételt biztosítani.
  • hagyományőrző kezdeményezéseket támogatunk, hogy a fiatal generációk is érezzék, van perspektíva abban, ha „őseik” hagyományait életben tartják.
 • Képgaléria
 • Vélemények
 • Név:
  E-mail:
  Értékelés:
  Hozzászólás:

  Vélemények

  Még nem érkezett vélemény.

Utazások

Egyéni (3)

Kiscsoportos (9)

Nászutas (1)

Önkéntesség (2)

Egy hétnél rövidebb (2)

1-2 hét (6)

15-30 nap (2)

Tengerpart (2)

Kalandtúra (2)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (8)

Szafari (2)

Szállások

Hazai (5)

Vízparti (1)

Hegyvidéki (3)

Falusi/Vidéki (6)

Apartman (1)

Vendégház (5)

Célterületek

Magyarország (5)

Európa (3)

Afrika (2)

Ázsia (3)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)