Tavaszi kirándulás Délnyugat-Írországban

Ár:

345.000,- Ft/fő

Indulási időpontok:
Igény szerint -

 • Általános információk
 • Rövid program

  Utazz interaktívan, kapcsolj ki, miközben kerékpározol egy nemzeti parkban, whisky-t kóstolsz a Brit-szigetek legnyugatibb pontján, kastélyok és természeti csodák között túrázol, gleccsertavakon hajózol, vagy éppen koktélozol az egyetlen ír beach bárban.
  Hallgasd, beszéld, és gyakorold az angol nyelvet észrevétlenül!
  Tanulj meg írül pohárköszöntőt mondani, és gyere haza, mint akit kicseréltek!

  Útvonal röviden:
  1. nap – Érkezés Kerry megyébe, privát transzfer Old Killarney Village-be
  2. nap - Bevezetés az ír kultúrába, interaktív túra Killarney-ben
  3. nap – Természeti csodák a Kerry-gyűrűn, pihenő egy beach barban
  4. nap – Túra a Dunloe-hasadékban, hajókirándulás a Killarney-tavakon, Ross Castle
  5. nap – Kirándulás a Dingle-félszigeten, whisky kóstoló egy lepárlóüzemben
  6. nap – Muckross-Kastély, viktoriánus kert, ferences apátság
  7. nap – Kerékpározás a Killarney Nemzeti Parkban, shopping és búcsúvacsora Killarney-ben
  8. nap – Szabadprogram Dublin-ban, érkezés Budapestre

  A szolgáltatóról

  Take your mind away!
  Utazásaink célja, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, feltöltekezzünk és életre szóló élményekkel gazdagodjunk.

  Travel & Learn!
  Abban hiszünk, hogy minden utazás egy lehetőség ismereteink bővítésére, látókörünk szélesítésére. Csapatunk ebben a szellemben szervez egyedi, kiscsoportos körutazásokat és kirándulásokkal egybekötött nyelvtanfolyamokat interaktív és kreatív programokkal.

  Go Local!
  A megszokott útvonalak helyett megmutatjuk a régió igazi arcát, közelebbről megismerve annak sajátosságait, kultúráját és mindennapjait.
  Kirándulásaink során helyi idegenvezetőkkel, interaktív és játékos városnéző túráink alkalmával pedig helyi lakosokkal kerülünk kapcsolatba, így kirándulásaink a felejthetetlen élményeken túl kontextust, természetes nyelvi szituációkat és gyakorlási lehetőséget biztosítanak.

 • Részletes program
 • 1. nap – Érkezés Kerry megyébe, privát transzfer Old Killarney Village-be
  Dublini átszállással Kerry megye repülőterére érkezünk a kora esti órákban. Körülbelül negyedórás privát transzferrel jutunk szálláshelyünkre, Killarney-be, a Lough Leane partján fekvő városba, melyből könnyen elérhetőek a Killarney Nemzeti Park tavai, hegyei, kastélyai és kúriái. Elfoglaljuk szobáinkat, elsétálunk a közeli pubba vacsorára és az este további részét kötetlenül, játékos ismerkedéssel töltjük, akár angolul.

  2. nap – Bevezetés az ír kultúrába, interaktív túra Killarney-ben
  Délelőtt látogatást tesz nálunk egy helyi zenész, aki bevezet minket az ír kultúra és történelem alapjaiba, megtudjuk, hogyan köszöntsük egymást írül, milyen témákról szólnak az ír népdalok, és mik a sziget történetének mérföldkövei. Délután interaktív városnézésre indulunk Killarney-be. A csapatokban végzett játékos feladatok során mindenkinek lehetősége lesz angolul társalogni a helyiekkel, akik közül majdnem mindenkit O’Sullivannek hívnak :) Derítsd ki, hogy hol lesz a vacsora!

  3. nap – Természeti csodák a Kerry-gyűrűn, pihenő egy beach barban
  Killarney-ből indulva, körbemegyünk a Kerry-gyűrűn, az Atlanti-óceán mentén futó úton, ahol egymást váltják a tengerparti sziklák, zöld szigetek, dombok, mezők és színes városkák. Útközben buszsofőrünk idegenvezetői feladatokat is ellátva, autentikus történetekkel szórakoztat bennünket, miközben érintjük Kenmare öbölmenti városát, ebédelünk Sneem rózsaszínűre festett pubjában, és koktélozunk egy beach bárban. Miután meglátogattuk Chaplint Waterville-ben, és elkészítettük panorámafotóinkat a legjobb kilátópontokról, visszaérkezünk szállásunkra, hogy élményekkel teli napunk végén a kandalló mellett pihenjünk.

  4. nap – Túra a Dunloe-hasadékban, hajókirándulás a Killarney-tavakon, Ross Castle
  Reggeli után túracipőt húzunk, hogy a Killarney-t övező hegyek egyik legszebb kirándulóhelyére utazzunk, a Dunloe-hasadékhoz. A sziklafalak és kis tavak között vezető keskeny út Kate Kearney házikójától indul, és Lord Brandon tanyájáig tart. Kate, az egykori ír szépség abból élt, hogy illegálisan árulta „Mountain Dew” nevű italát a hegycsúcsok közti szakadékba érkező látogatóknak. A cottage ma étteremként üzemel, ahol mi is felfrissíthetjük magunkat a túra előtt.
  Lord Brandon házát elérve, hajóra szállunk, hogy a három Killarney-tavon keresztül elérjük a XV. században épült, bástyaszerű Ross Castle-t. A legenda szerint eredeti tulajdonosa, az O’Donoghue klán törzsfőnöke a tó vize alatt alussza álmát és hétévente kiemelkedik a vízből fehér lován, hogy megkerülje a tavat. Úgy tartják, aki megpillantja, egész életében szerencsés lesz. Tartsd nyitva a szemed! :)

  5. nap – Kirándulás a Dingle-félszigeten, whisky kóstoló egy lepárlóüzemben
  Mai úti célunk a közel 50 kilométerre az Atlanti-óceánba benyúló Dingle-félsziget. Az ország legnyugatibb félszigete számos természeti és történelmi látnivalóval vár minket. Whisky-t kóstolhatunk egy lepárlóüzemben, friss halat ebédelhetünk a tengerparton, a félsziget nyugati csücskében épült Blasket Centerből pedig az óceán és a part menti Blasket-szigetek látványában gyönyörködhetünk. Nem csoda, ha olykor gondunk akad az itteni tulajdonnevekkel, vagy ha nem értjük mit beszélnek a helyiek, hiszen a Dingle-félsziget egy Gaeltacht, azaz olyan terület, ahol a kelta nyelv használata még a mindennapi élet része.

  6. nap – Muckross-Kastély, viktoriánus kert, ferences apátság
  Reggeli után felkeressük a Killarney Nemzeti Park hegyei és tavai között megbúvó Muckross birtokot. A Tudor stílusú kastélyt a XIX. század közepén építtette Henry Arthur Herbert parlamenti képviselő. Nem sokkal később, Viktória királynő látogatására, az épületet és kertjét addig szépítgették, míg a tulajdonos anyagi okok miatt kénytelen volt megválni a birtoktól. Ennek eredményében gyönyörködhetünk ma a Muckross-tó partján található viktoriánus parkban sétálgatva. Ebéd- és kávészünetünket az üvegházakból kialakított étterem panorámás teraszán töltjük, délután pedig rövid sétával egybekötött időutazásra indulunk a Muckross Apátság vadregényes romjaihoz. Este barbecue partit tartunk szállásunk kertjében, ír dalok kíséretében.

  7. nap – Kerékpározás a Killarney Nemzeti Parkban, shopping és búcsúvacsora Killarney-ben
  A nap első felében fakultatív programként körbekerékpározhatjuk a Killarney Nemzeti Parkot, majd a délutánunkat kedvünk szerint tölthetjük el szállásunkon vagy a városban, akár a High Street üzleteiben vásárolgatva. Búcsúesténket igazi ír hangulatban, egy élőzenés pubban tartjuk meg.

  8. nap – Szabadprogram Dublin-ban, érkezés Budapestre
  Szálláshelyünket elhagyva Kerry repülőterére megyünk, hogy felszálljunk a dublini járatra. Kora délutáni érkezésünk után még jut időnk rá, hogy bemenjünk Dublin központjába, ahol mindenki kedve szerint körülnézhet a belvárosban, vásárolhat a Grafton Streeten, vagy ihat egy utolsó pohárral kedvenc ír söréből a Temple Barban. Visszamegyünk a repülőtérre, hogy az esti járattal éjféltájban Budapestre érkezzünk.

 • Árak és feltételek
 • Árak és fizetés

  Részvételi díj: 345.000 Ft

  • 40% előleg a jelentkezéskor fizetendő
  • A hátralék legkésőbb az indulás előtt 30 nappal fizetendő
    

  Részvételi díj tartalmazza

  • Budapest-Dublin-Kerry és Kerry-Dublin-Budapest repülőjegyek menetrendszerinti járatokkal, illetékekkel, kézipoggyásszal
  • Reptéri transzferek: privát minibusszal
  • Szállás: 7 éjszaka vidéki cottage-ban kétágyas szobákban
  • Ellátás: 7 reggeli (közösen a szálláson), 3 vacsora (közösen a szálláson)
  • Közlekedés: privát minibusszal a program szerint
  • Bevezetés az ír kultúrába zenés délelőtt anyanyelvi oktatóval
  • Belépők és anyanyelvi idegenvezetés: Muckross House, Blasket Centre, Dingle Distillery
  • Hajókirándulása Killarney-tavakon anyanyelvi idegenvezetővel
  • Interaktív városnéző túra Killarney-ben
  • Magyar anyanyelvű csoportkísérő és idegenvezető

   

  Részvételi díj nem tartalmazza

  • Feladott poggyász (20 kg – 30.000 Ft)
  • Ellátás: 7 fakultatív ebéd (10-15 Euro/alkalom), 4 éttermi vacsora (15-25 Euro/alkalom)
  • Éttermi italfogyasztás
  • Fakultatív kerékpár kölcsönzés (15 Euro/nap)
  • Transzfer: Dublin reptér és városközpont között (10 Euro/fő)

  Egyéb fontos információ

  SZÁLLÁS - Old Killarney Cottages
  Írországi szálláshelyünk a Kerry-gyűrű kapujában, tízpercnyire Killarney központjától található, ahonnan a Dingle-félsziget is könnyen elérhetővé válik számunkra.
  A modern felszereltségű, tradicionális nádtetős házakban kényelmes hálószobák, tágas nappali, étkező és teljesen felszerelt konyha szolgálja a kényelmünket.

 • Indulási időpontok
 • Igény szerint

 • Felelősség
 • Általános üzletpolitika

  • Programunkban központi szerepet kap a meglátogatott régió kultúrájának és nyelvének testközelből való megismerése. Célunk egy értékteremtő utazási stílus kialakítása, a tanulást a minőségi utazás élményével kontextusba helyezve.
  • Fontosnak tartjuk mind az utasainkkal, mind a szolgáltató partnereinkkel kommunikációt folytatni a felelősségteljes utazás gyakorlatáról.
  • Törekszünk rá, hogy az utazás rövid- és hosszútávon is pozitív hatással legyen a programjainkban résztvevő utasok és az utazás során velünk kapcsolatba kerülő személyek számára is. 

  Környezet

  • Az utazásokhoz kapcsolódó ügyintézést igyekszünk a lehető legnagyobb arányban elektronikusan lebonyolítani, hogy minimalizáljuk a papír használatát.
  • Figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk megvásárolt termékek milyen mennyiségű hulladékot termelnek, és törekszünk rá, hogy ezt minél alacsonyabb szinten tartsuk
  • Szállásadóinkkal és más partnereinkkel is egyeztetünk a követendő környezetvédelmi gyakorlatokról, és gondoskodunk az utasok tájékoztatásáról.
  • Egyes rövidebb távolságokat gyalogosan teszünk meg, kímélve a környezetet és közelebb kerülve a környék természeti értékeihez.
  • Előnyben részesítjük azokat a szolgáltató partnereket, akik maguk is figyelnek a környezetvédelemre működésük során, vagy részt vállalnak valamilyen környezetvédelmi kezdeményezésben.

  Társadalom

  • Utazásaink és angol nyelvi oktatási programunk egyik alapja a helyi kulturális értékek minél közelebbi megismerése és a helyiekkel való közvetlen interakció.
  • Hangsúlyt fektetünk arra, hogy utasainkat megismertessük a helyi szokásokkal, és megkérjük őket azok tiszteletére és betartására.
  • Figyelmet fordítunk a szállásadóink és más szolgáltató partnereink minél közelebbi megismerésére a hatékony együttműködés és a baráti kapcsolatok érdekében
  • Az utasaink számára lehetőséget biztosítunk a jótékonykodásra, adományozásra.

  Gazdaság

  • Programjaink során helyi tanárokkal, idegenvezetőkkel és helyi tulajdonban lévő szállásadókkal, busztársaságokkal működünk együtt
  • Előnyben részesítjük azokat a vendéglátóhelyeket, ahol saját termesztésű vagy a környékről származó hozzávalókból állítják össze a kínálatot
  • Lehetőséget adunk rá utasainknak, hogy helyi termelőktől vásároljanak ajándéktárgyakat
 • Képgaléria
 • Vélemények
 • Név:
  E-mail:
  Értékelés:
  Hozzászólás:

  Vélemények

  Még nem érkezett vélemény.

Utazások

Egyéni (3)

Kiscsoportos (9)

Nászutas (1)

Önkéntesség (2)

Egy hétnél rövidebb (2)

1-2 hét (6)

15-30 nap (2)

Tengerpart (2)

Kalandtúra (2)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (8)

Szafari (2)

Szállások

Hazai (5)

Vízparti (1)

Hegyvidéki (3)

Falusi/Vidéki (6)

Apartman (1)

Vendégház (5)

Célterületek

Magyarország (5)

Európa (3)

Afrika (2)

Ázsia (3)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)