Hogyan működünk?

Hiszünk abban, hogy a felelősségteljes módon való utazás javítja a helyiek életkörülményeit, hozzájárul a természeti értékek és a kulturális örökség megőrzéséhez, az utasok számára felejthetetlen és különleges élményeket, a szolgálgatók számára pedig potenciális üzleti lehetőségeket jelent. Tudjuk, hogy nem válthatjuk meg egyszerre a világot, de hisszük, hogy lépésenként haladva elérhetjük, hogy az utasok egyre nagyobb hányada keressen valódi és felelősségteljes élményeket, és minél több – akár hazai, akár külföldi – szolgáltató működjön a felelősségteljes utazás szempontrendszerének megfelelően.
 

Közvetlen kapcsolatba kerülsz a szolgáltatókkal

A Felelősségteljes Utazás lehetővé teszi neked, hogy közvetlenül kapcsolatot teremts – vagy akár foglalj is – számos, nagy figyelemmel kiválasztott olyan független kis utazási irodával és szállással, amelyek saját területük szakértői. Az oldalon elérhető utazások számának növelésével folyamatosan arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja itt a kedvére való utazást a láblógatástól a kalandosig, a csoportos utazástól az egyéni, személyre szabott túrákig. Nagyszerű és nem mindennapi élmények várnak rád, mindez a felelősségteljes utazás szempontjainak megfelelve.
Célunk, hogy minden utazásod életre szóló élmény legyen, melyből ugyanakkor a helyiek is profitálnak.

Az oldalra felkerülő szolgáltatókat a felelősségteljes turizmus iránti elkötelezettségük alapján szűrjük. Működési elvünk és az általunk meghatározott kritériumrendszer garantálja, hogy az oldalon csak a felelősségteljes utazás szempontjainak megfelelő ajánlatok jelennek meg, így a felelősségteljes utazás iránt érdeklődők biztonsággal böngészhetnek ajánlataink közül. Az általunk megkövetelt szigorú kritériumokról itt olvashatsz bővebben. 

A kiválasztott szállással, utazási szolgáltatóval közvetlen kapcsolatba kerülsz, nincs harmadik fél, nincs plusz költség, és biztos, hogy első kézből kapod a kiválasztott utazásról/szállásról szóló részletes információkat.
 

Reális képet kaphatsz az utazásokról és szállásokról

Fontosnak tartjuk, hogy az utasok reális képet kapjanak a választott utazásról, szállásról, hogy a helyszínen lehetőség szerint ne érjék őket meglepetések. Ennek érdekében elvárjuk a nálunk hirdető szolgáltatóktól, hogy minél több és szélesebb körű információt biztosítsanak utazásaikról, illetve szállásukról az érdeklődők számára. Emellett minden utasunkat megkérjük, hogy hazatérés után írjon véleményt az utazásról, valamint arról, hogy az utazás során mennyire érvényesültek a felelősségteljes utazási szempontok. Ezek az észrevételek cenzúra nélkül megjelennek az oldalunkon, így is biztosítva, hogy az utasok még indulás előtt reális képet nyerjenek az utazásról, illetve a szállásról.
 

Kinek ajánljuk?

Őszinték leszünk: ez az utazási mód nem való mindenkinek.

Nem neked valók a felelősségteljes utazások, ha a nyaralás során is a hazai kényelmet, életkörülményeket és szolgáltatási színvonalat várod el, ha nem szívesen keveredsz a helyiekkel, ha eszedbe sem jut megkóstolni a helyi specialitásokat, és ha legszívesebben ki sem mozdulnál a szállodából.

Neked ajánljuk a Felelősségteljes Utazást, ha egyetértesz a felelősségteljes utazás eszméjével, nyitott vagy az új élményekre, szívesen ismerkednél vagy barátkoznál helyiekkel, bolondulsz az egzotikus konyháért vagy fontosnak tartod a környezeti szempontok figyelembevételét az utazásaid során is.

Különösen ajánljuk az oldalt azoknak, akik:

  • tömegturizmus helyett minőségi utazásra és életre szóló élményre vágynak;
  • szeretnék közelebbről megismerni a helyi kultúrákat és a helyiek életét,
  • számára fontos, hogy utazásukkal pozitív gazdasági-társadalmi hatást gyakoroljanak a meglátogatott közösség(ek) életére;
  • nemcsak a mindennapi életben, de a nyaralás, utazás során is odafigyelnek a fenntartható és felelősségteljes életvitelre vagy szeretnének ennek lehetőségeiről többet megtudni.

Ha fenti állítások közül akárcsak egy is igaz Rád, itt a helyed! Csatlakozz és válassz utazást vagy szállást rajtunk keresztül. Nálunk garantáltan ilyen utakat és szállásokat találsz.

Ha kedvet kaptál, hívj minket vagy küldj egy e-mailt, engedd, hogy megtaláljuk számodra a megfelelő felelősségteljes utazást vagy szállást.

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (4)

Nászutas (1)

1-2 hét (3)

15-30 nap (1)

Tengerpart (1)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (3)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (1)

Ázsia (2)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)