Kik vagyunk?

A Felelősségteljes Utazás Magyarország első, csak felelősségteljes utazásokat és szállásokat kínáló weboldala, ahol az utazni vágyók egy helyen, egyszerűen és gyorsan találhatnak a felelősségteljes utazás kritériumrendszerének megfelelő utazásokat és szállásokat itthon és külföldön egyaránt. Az ajánlatok böngészése mellett lehetőség van célirányos keresésre, ami még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a megfelelő ajánlat felkutatását.

Az oldalt lelkes, a környezetvédelem és a felelősségteljes utazás iránt elkötelezett, a felelősségteljes utazás témakörében jártas, utazni szerető szakemberek hozták létre, annak érdekében, hogy a téma iránt érdeklődők számára tematizáltan elérhetővé váljanak a felelősségteljes utazási ajánlatok.
Az a célunk, hogy Magyarországon is elterjesszük a felelősségteljes utazás eszméjét, annak érdekében, hogy minél több hazai utas utazzon felelősségteljesen és minél több szolgáltató kínálja utazásait és szállásait a felelősségteljes utazás szempontrendszerének megfelelően.

Az elmúlt évek során szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy azok az utazásszervezők, akik jól bánnak a helyekkel és a helyiekkel, cserében jobb lehetőségeket kapnak az ott élő emberektől, és így képesek olyan élményeket nyújtani utasaik számára, melyeket más utazásszervezők nem tudnak. A velük való utazás során bepillantást nyerhetünk az adott úti cél bensőséges mindennapjaiba és élvezhetjük egy valóban autentikus utazás minden (helyiek által biztosított) előnyét. Például egy helyi családnál elköltött friss, helyi hozzávalókból készült, tradicionális ételekből álló ebéd garantáltan felejthetetlen élményt jelent számodra, ugyanakkor bevételt jelent a család és a helyi gazdálkodók számára is. Vagy ha az utazás során egy helyi származású, a helyi látnivalókról és kultúráról mérhetetlen tudással rendelkező túravezetővel utazol, az egyrészt lehetővé teszi számodra, hogy olyan érdekes és hasznos információkhoz juss, amelyekhez másképp nem jutnál, másrészt munkát ad és jobb körülményeket teremet a helyi vezetőnek. Ezt jelenti számunkra a felelősségteljes utazás.

Működési elvünk és az általunk meghatározott kritériumrendszer garantálja, hogy az oldalon csak a felelősségteljes utazás szempontjainak megfelelő ajánlatok jelennek meg, így a felelősségteljes utazás iránt érdeklődők biztonsággal böngészhetnek ajánlataink közül.


Szakmai hátterünket a Felelősségteljes Turizmus Kutatóközpont biztosítja.
A felelősségteljes utazási szemlélet magyarországi elterjesztése érdekében együttműködünk a VitaFutura – az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvánnyal.

Utazások

Egyéni (1)

Kiscsoportos (4)

Nászutas (1)

1-2 hét (3)

15-30 nap (1)

Tengerpart (1)

Gyalogtúra (2)

Kulturális utazás (3)

Szállások

Hazai (1)

Vízparti (1)

Falusi/Vidéki (2)

Apartman (1)

Vendégház (1)

Célterületek

Magyarország (1)

Európa (1)

Ázsia (2)

Közel-Kelet/Észak-Afrika (2)